Binnendeuren trends

Ontdek de laatste trends omtrent design binnendeuren

Zwart & wit als strakke basis voor hedendaagse interieurinrichting

In hedendaagse interieurvormgeving wordt tegenwoordig gespeeld met een combinatie van zwarte accenten in combinatie met wit. Zwart is een hedendaagse keuze voor elementaire elementen zoals verlichting, schakelaars en raamkozijnen. Met deze zwarte accenten creëer je speels contrast met witte muren.

design binnendeuren met zwarte kozijnen

Door fijne accenten zoals het kozijn en het lijntje rond de ingewerkte handgrepen in zwart uit te voeren creëer je een tijdloos en strak deurgeheel. De zwarte kozijnen worden gemaakt van onderhoudsvriendelijk zwart geanodiseerd aluminium. Het witte deurpaneel is gemaakt van krasbestendig en makkelijk afwasbare Resopal Massiv. Dit plaatmateriaal is naast makkelijk afwasbaar ook chemisch resistent en is dus tegen nagenoeg alle onderhoudsproducten bestendig. U kan de deur in extreme gevallen zelfs met pure aceton schoonmaken.

moderne binnendeuren met zwarte kozijnen

Elke binnendeur wordt door het Belgische merk Anyway Doors volledig op maat gemaakt. Het eindresultaat is dus niet alleen visueel tijdloos, maar ook kwalitatief en degelijk opgebouwd. Elke deur kan in beide richtingen opendraaien of naar wens in één draairichting begrensd worden, vandaar de naam Anyway. Daarnaast zijn kleine maar belangrijke technische details helemaal doordacht, zoals het unieke scharniersysteem dat gewisseld kan worden van zijde aangezien het aan het onzichtbaar aan het kozijn bevestigd wordt. Zo kan elke deur dus zowel links als rechts scharnieren en kan dit ten allen tijden gewijzigd worden. Het hightech scharniersysteem is tevens voorzien van speciale sluittechniek zodat de deur geremd wordt tijdens het openen en zelf terug naar haar sluitpositie gaat, zonder dat er iets in de vloer ingebouwd dient te worden. Ook de sluittechniek zelf is bijzonder te noemen; er is geen klassiek deurbeslag zoals een klink of dagschieter aanwezig, waardoor de deur volledig handenvrij en geluidloos bedient kan worden.

kamerhoge binnendeuren met zwarte kozijnen

Zwarte design binnendeuren

Met haar "Black Collection" speelt Anyway als fabrikant slim in op de actuele trend naar volledig zwarte binnendeuren. Het kozijn en de collectie handgrepen worden gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium. Het deurpaneel wordt afgewerkt met zwarte Resopal Massiv panelen. De topcoating wordt standaard in satijnglans uitgevoerd en kan optioneel voorzien worden van een super matte Traceless coating. Beide afwerkingen zijn makkelijk afwasbaar en zijn kleurvast, met als bijkomend voordeel voor de duurdere Traceless variant dat het voorzien is van een speciale vingerwerende laag. Hierdoor zie je dus nagenoeg geen vingerafdrukken op de deur en is ze nog makkelijker streepvrij af te wassen. Al onze deurafwerkingen mogen met alle regulier in de handel te verkrijgen kuisproducten afgewassen worden. De afwerking is namelijk chemisch resistent, dus zelfs aceton heeft geen vat op het deurpaneel. Wij adviseren voor zwarte deuren Instanet streepvrij multi oppervlakken.

zwarte design binnendeuren

Moderne "steel look" binnendeuren als alternatief voor stalen deuren

Met onze populaire “steel look” collectie creëren we tijdloze blikvangers die werkelijk in elke interieurstijl tot hun recht komen. Deze moderne stalen deuren interpretatie laat zich vederlicht bedienen door gebruik te maken van zwart geanodiseerd aluminium voor het frame en de bijhorende omlijsting. Dit licht, strak en onderhoudsvriendelijk materiaal wordt gecombineerd met een ruim assortiment geharde glassoorten. Zo kan je de deur eenvoudig aanpassen aan de gewenste stijl en omgeving.

stalen deuren steel look van Anyway Doors

Het eigentijdse "steel look" concept wordt afhankelijk van de grote uitgerust met onze hightech normale deurscharnieren, zonder inbouwdelen in de vloer voor deuren tot 1150 mm breedte. Het scharnier zit volledig onzichtbaar ingebouwd in het frame en wordt tot 1150 mm breedte rechtstreeks aan het minimalistische kozijn bevestigd. Er dient dus niets in de vloer bevestigd te worden! Voor bredere deuren wordt met een aangepaste taatsdeurscharnier ingewerkt die lokaal met 2 gaatjes van 4.5 cm in de vloer bevestigd wordt. De "steel look" taatsdeuren kunnen naar wens op 1/3 of centraal scharnieren op de vloer, zonder inbouwdelen die vooraf ingebouwd dienen te worden.

steel look taatsdeur

Glazen binnendeuren met donker gekleurd glas

Naast zwarte binnendeuren en "steel look" deuren zien we ook een stijgende vraag naar glazen deuren met donker gekleurd glas, al dan niet in combinatie met zwarte binnendeuren. Ze worden ook vaak als aparte blikvanger toegepast tussen bijvoorbeeld entree en inkom of tussen keuken en berging. Ze zijn ofwel semi-doorzichtig zodat je de andere zijde nog kan zien, of langs één zijde mat (gezuurd) uitgevoerd waardoor er niet door de deur gekeken kan worden voor bijv. een rommelige berging of een toilet of badkamer. Vooral de semi-transparante versie is zeer populair. Zo creëer je een optische barrière tussen inkom en woonkamer, maar kan je er toch nog doorheen kijken als je het weet.

design glazen deuren met zwart glas

Het populairste kozijn systeem: BKO - kozijn

Klanten kiezen bij Anyway Doors het meest voor een BKO-kozijn. Dit is een moderne variantie op een houten blokkozijn dat in een afgewerkte deuropening geplaatst wordt, maar dan in geanodiseerd aluminium. De omlijsting kan naar keuze naturel zilver of zwart uitgevoerd worden en op vandaag kiezen er dus veel klanten voor de zwarte versie. De moderne blokomlijsting wordt centraal tussen de volledig afgew

erkte deuropening (dagkanten) geplaatst. De dagkanten moeten voor de opmeting reeds volledig afgewerkt zijn. Dit kan in pleisterwerk, gipsplaten, hout, MDF, edm. De deur wordt met rubberen anti-trilmatten rechtstreeks op de afgewerkte dagkant of wandafwerking geschroefd. De overschilderbare kitvoeg van min. 2.5mm tussen alu profiel en wandafwerking wordt strak en haaks afgestreken. Dit kozijn is een voordeliger en eenvoudiger systeem dan de volledig onzichtbare deurkozijnen. Aangezien schilderwerk en plinten hoek om afgewerkt kunnen worden, verkrijg je ook een "omlijstingloos" effect...

Binnendeuren met strak aluminium kozijn

Moderne deuren met een volledig onzichtbaar kozijn

Voor de die-hard fans van minimalisme heeft Anyway haar onzichtbaar kozijn ontwikkeld. Dit aluminium kozijn wordt geplaatst voor de stucwerken en dient dus na montage zeer zorgvuldig volledig in de wandafwerking (stucwerk, gipsplaten, hout, edm.) ingewerkt te worden door de respectievelijke vakman. Na volledige af- en aanwerking zie je langs weerszijden geen deurkozijn meer en blijft enkel het deurpaneel zichtbaar. Dit is het ideale systeem voor mensen die minimalistische binnendeuren met onzichtbare kozijnen zoeken.

Binnendeuren met onzichtbare kozijnen