Glazen schuifdeur op maat

Een glazen schuifdeur op maat in je woonkamer?

Elke glazen schuifdeur van Anyway Doors wordt volledig op maat gemaakt. Het schuifdeursysteem is doordacht en praktijkgericht ontworpen als hoogwaardig optisch scherm tussen 2 ruimtes. Glazen schuifdeuren zijn de ideale afscheiding tussen bijvoorbeeld keuken en woonkamer of tussen bureau en woonkamer.

glazen schuifdeur woonkamer

Hoogwaardig schuifdeursysteem met aluminium rail

Het schuifdeursysteem functioneert geluidloos en is standaard uitgerust met een soft close systeem. De techniek en bevestigingen worden onzichtbaar ingewerkt in de aluminium rail. De geanodiseerde aluminium bovenrail is zo vormgegeven dat ze situatie gebonden tegen het plafond of tegen de wand bevestigd kan worden. Ze wordt naar keuze naturel of zwart geanodiseerd. Het schuifdeursysteem kan ook volledig in de wand ingewerkt worden, maar wordt niet in een totaalpakket met een wandconstructie aangeboden. Het hoogwaardige railsysteem kan glazen schuifpanelen tot wel 125kg aan. Er is geen zichtbare vloergeleiding of onderrail.

glazen schuifdeur met vast paneel

De verschillende glassoorten en mogelijkheden

Een schuifdeur is ideaal als visuele afscheiding tussen 2 ruimten. De beoogde functie, locatie en opstelling zijn bepalend voor de glaskeuze. Ben je op zoek naar optimale transparantie, dan kies je voor helder gehard glas. Ben je op zoek naar een visuele afscherming die wel licht doorlaat, dan kies je best voor geëtst (gezuurd/satinato) glas, de allerbeste keuze naar onderhoud toe. Als alternatief wordt gezandstraald glas met motieven en Clearshield coating aangeboden, maar deze glassoort is vele malen onderhoud intensiever dan geëtst glas. Ook gekleurde glassoorten zoals grijs en Dark Grey behoren tot de mogelijkheden en beide kunnen ook geëtst/gezuurd aangeboden worden.

glazen schuifdeur woonkamer mat geëtst glas

Schuifdeur toepassingen

Schuifdeuren zijn hip en worden vaak omschreven als praktisch en ruimtebesparend; doch zijn ze minder aangewezen op plaatsen met een hoge passage of tussen ruimtes met hoge akoestische of thermische eisen zoals tussen inkom en living. Op deze plaatsen is een taatsdeur een veel interessanter alternatief.

glazen schuifdeur tussen keuken en woonkamer

De ideale locatie voor een glazen schuifdeur is bijvoorbeeld tussen woonruimte en keuken of tussen woonruimte en bureel. Ook tussen slaapkamer en garderobe/inloopkast kan een schuifdeur goed tot haar recht komen. Een schuifdeur moet je echt proberen te vermijden op plekken met frequente passage zoals keuken en berging en inkom en woonkamer. Op deze plaatsen zal een schuifdeur net belemmerend werken en nooit zo goed afsluiten als een draaideur. Een draaideur is qua gebruikscomfort ook vele malen aangenamer dan een schuifdeur, denk hierbij aan het handenvrij openen en sluiten van een Anyway pendeldeur. In het geval van een schuifdeur zal u deze met de handen vol heel creatief moeten openen aangezien het een ongebruikelijke zijwaartse manipulatie vraagt. Ook kinderen laten schuifdeuren gewoon open staan, wat tot frustratie, warmteverlies en geluidsoverdracht zal leiden. “Bezint eer ge eraan begint” is een toepasselijke Belgische spreuk die we vaak bovenhalen…

glazen schuifdeur woonkamer zonder onderrail

Schuifdeur in de wand

Het is perfect mogelijk om een glazen schuifdeur tussen 2 wanden in te laten schuiven, maar hiervoor dienen wel de nodige voorbereidingen te gebeuren. Minstens de boven rail dient op voorhand geplaatst te worden, met name voor de 2de voorzetwand geplaatst wordt!  Anyway monteert liefst het ganse systeem alvorens de 2de wand afgewerkt wordt om werfverplaatsingen te optimaliseren.

glazen schuifdeur in de wand

Een schuifwand tussen 2 wanden laten schuiven heeft diverse nadelen, allereerst is het niet eenvoudig om te reinigen tussen de wanden en anderzijds bestaat er steeds het risico dat de voorzetwand bij problemen terug afgebroken moet worden (denk hierbij aan speelgoed dat geblokkeerd geraakt zoals legoblokjes). Bij glazen schuifdeuren in vochtige ruimtes zal condens zich aanzetten op de koude glasplaat waarbij de condens weer zal afzetten tussen de wanden als je de deur nadien tussen de wanden schuift met gezondheidsrisico’s als gevolg.

Anyway ontwikkelde haar huidige railsysteem op een ingenieuze wijze zodat alle belangrijke onderdelen zoals de remmen, het soft close systeem en de afstelmogelijkheden allemaal op de schuifdeur zelf of in het railgedeelte boven de deuropening zitten. Hierdoor kan de schuifwand uitgenomen worden in de deuropening. Wij dienen dus voor onderhoud of afregeling nooit tussen de 2 wanden in te zijn.