Kamerhoge binnendeuren

Kamerhoge binnendeuren op maat

Binnendeuren van vloer tot aan het plafond winnen de laatste jaren aan populariteit in zowel nieuwbouw als hedendaags geïnspireerde verbouwingen. Anyway Doors legt haar focus op maatwerk binnendeuren. Kamerhoge binnendeuren zijn een specialiteit waarvoor het ganse deursysteem in 2012 een update kreeg zodat geen hout meer verwerkt wordt in de deuren, om kromtrekken te voorkomen, een vaak voorkomend ongemak bij hoge deuren. Sinds 1995 houdt het bedrijf zich uitsluitend bezig met innovatieve ontwikkelingen m.b.t. binnendeuren, taatsdeuren en schuifdeuren. Niet alleen zijn binnendeuren het meest gebruikte bouwelement in elke woning, ze beslaan ook een aardig percentage van het totale wandoppervlak. In situaties waarbij de binnendeuren tot aan het plafond reiken nemen ze een zeer prominente plaats in beslag. Reden te meer om aan deuren de nodige extra aandacht te besteden.

kamerhoge binnendeuren

Kamerhoge deuren met innovatieve meerwaarde

Vanaf het ontwerp ging de aandacht vooral naar hoogtechnologische en onderhoudsvriendelijke materialen waarbij hout bewust vermeden werd in het basisontwerp. Alle deuren zijn “volledig afgewerkt” m.a.w. dus niet te schilderen, onderhoudsvriendelijk, zeer krasbestendig en resistent aan gebruikelijke chemische stoffen en detergenten. De inwendige structuur van het deurblad bestaat uit aluminium en PUR-hardschuim. De zichtbare eindafwerking van de deur is Resopal Massiv HPL ( 3mm dikke volkern ) in combinatie met hoogstaand geanodiseerd aluminium. Vanuit een puur technisch aspect maakt Anyway er een erezaak van om alle sluittechniek, scharnieronderdelen en bevestigingen onzichtbaar te verwerken in haar producten. De werkelijk onzichtbare scharnieren zijn ook bij een geopende deur niet waar te nemen, wat bij andere deuren vaak niet het geval is. 

kamerhoge binnendeur met aluminium kozijn

Montage kamerhoge binnendeuren van vloer tot aan het plafond

De montage van kamerhoge binnendeuren tot aan het plafond gebeurt idealiter nadat de ganse woning is afgewerkt. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een budgetvriendelijke blokkozijn rondom de deur (zie foto hierboven). Dit "BKO" systeem is qua voorbereiding heel eenvoudig. Het ganse interieur dient afgewerkt te worden alsof er geen deuren geplaatst zouden worden. De volledige deuropening dient dus gestukt te zijn (incl. binnenzijde) en de vloer dient geplaatst te zijn alvorens ingemeten wordt. Bij Anyway deuren wordt niets in de vloer ingebouwd, dus er dienen geen speciale voorzieningen te gebeuren in de vloeropbouw.

kamerhoge binnendeur op maat

Een binnendeur van Anyway wordt liefst centraal op de wanddikte geplaatst. Op het eerste zicht een eigenzinnige filosofie, die misschien zelfs tegen de rest van de markt in druist; maar het garandeert wél een stabiele en soliede verankering met een identiek uitzicht langs beide zijden van de deur, zonder scheuren of barsten in de toekomst!

kamerhoge design binnendeur

Deze centrale montage is toekomstgericht zeker iets om in het achterhoofd te houden! Als je de actuele trend naar deuren zonder zichtbare kozijnen wenst te volgen, dan is dit een uiterst belangrijk advies om scheuren en barsten te vermijden! Deuren met een onzichtbaar deurkozijn kunnen desgewenst ook plafondhoog toegepast worden, maar hiervoor dienen op voorhand wél de nodige voorzieningen te gebeuren! Tijdig advies inwinnen is hier de belangrijkste factor! Binnendeuren tot aan het plafond kunnen met onzichtbare kozijnen, maar hiervoor dienen vanaf de ruwbouw al wel de nodige profielen geplaatst te worden. Tijdig informeren is dus de boodschap!

kamerhoge taatsdeur met glas

Maatwerk met vakmanschap van A tot Z over heel Nederland

Het minimalistisch en functioneel design van Anyway Doors haar binnendeuren onderscheidt zich ondertussen in meer dan 15.000 residentiële woonprojecten over de ganse Benelux. Wij produceren niet alleen de deuren, maar onze capabele medewerkers volgen uw project ook eigenhandig op van toonzaalbezoek, tot opmeting en montage toe. Vakmanschap uit zich niet alleen in innovatieve materialen en producten, maar ook in een te vaak onderschatte commerciële opvolging, werfopvolging en montage die tot in de puntjes afgewerkt en uitgevoerd dient te worden. Het beoogde eindresultaat ligt voor meer dan 50% in de handen van de vakmensen die de montage en afwerking op de werf uitvoeren! Wij werken als fabrikant dus doelbewust uitsluitend rechtstreeks of via door ons geselecteerde partners, die u onder "toonzalen" op deze website kan terugvinden. Al deze verdelers beschikken over een toonzaal met een divers productenaanbod. Alleen met deze werkwijze wordt een optimale service gegarandeerd, van ontwerp tot realisatie.