Moderne taatsdeuren op maat

Met taatsdeuren creëer je de ultieme blikvanger in je woonkamer!

Taatsdeuren zijn grote wanden die om een denkbeeldige verticale as draaien. Met hun immense formaat zijn ze ideaal om een imposante blikvanger te creëren tussen inkom en woonkamer. Bij Anyway Doors bieden we verschillende mogelijkheden aan, waarbij de ganse deur telkens volledig op maat vervaardigd worden. Er is keuze uit “volle panelen” en “glazen taatsdeuren”, beiden met talrijke afwerkingen en glassoorten waardoor je unieke creaties kan maken.

taatsdeuren op maat

Innovatieve taatsdeur scharnier

De taatsdeuren worden uitgerust met een volledig in huis ontworpen taatsdeurscharnier die volledig onzichtbaar in het deurpaneel of frame rondom glas ingebouwd wordt. Het taatsscharnier wordt bovenop de afgewerkte vloer bevestigd. Hierdoor kunnen onze taatsdeuren zowel in nieuwe als bestaande woningen toegepast worden. Ook vloerverwarming vormt geen probleem aangezien de bevestigingsgaten maximaal 3.5 tot 4.5cm diep geboord worden.

glazen taatsdeur met zwart kader

Het taatsscharnier kan instelbaar 90°, 180° of 360 openen. Het scharniersysteem is ook uitgerust met actieve sluitdemping en een vasthoudstand op 90° waardoor de deur eenvoudig geopend blijft. De actieve sluittechniek zorgt dan weer voor vlotte passage en sluit de deur achter je aan. Het systeem houdt de deur ook gesloten indien zonder kozijn gewerkt wordt.

taatsdeur met glas

Het taatspunt wordt naar wens centraal of decentraal in de taatsdeur ingebouwd. Centraal kan de deur 360° ronddraaien in alle richtingen, kinderen of bezoek kunnen de deur dus nooit “foutief” manipuleren. Decentraal bevindt het draaipunt zich minimum op 250mm van de rand (wanden vanaf 1200mm). Bij bredere deuren (+1300mm) wordt 1/3 geadviseerd omwille van stabiliteit. Bij een decentrale taatsdeur kan de deur naargelang de situatie 90° enkele richting of 180° openen in beide richtingen.

grote taatsdeur op maat modern

Je verwacht het misschien niet op basis van de grootte op foto’s, maar elke taatsdeur laat zich opmerkelijk vederlicht bedienen. De innovatieve taatstechniek in combinatie met moderne materialen zoals aluminium etc. zorgen voor een licht en gebruiksvriendelijk deurgeheel dat geluidloos opent en sluit.  

taatsdeuren glas op maat

Taatsdeur met kozijn

Als je kiest voor een taatsdeur met kozijn, dan wordt de gepatenteerde sluittechniek van Anyway toegepast, in de vorm van een kunststof profiel op het deurblad en een kunststofaanslag in de aluminium deuromlijsting. Hierdoor sluit de deur geluidloos en wordt een goede akoestische en thermische afsluiting gecreëerd. Het sluitmechanisme verzorgt ook deels de positionering van de deur, dus kan naar keuze 1-way (90°) of 2-way (180°) ingesteld worden. Afhankelijk van je bouwkundige situatie kan u kiezen uit verschillende kozijn mogelijkheden, gaande van onzichtbare kozijnen tot moderne kozijnen met opdekomlijsting ter afwerking van de deuropening. Neem hiervoor een kijkje onder de verschillende deuromlijstingen op de website.