Moderne trappen op maat van Genico

Moderne trappen als blikvanger in uw interieur...

In hedendaagse architectuur wordt een moderne trap vaak geïntegreerd in de woonkamer waardoor het de ultieme blikvanger vormt in uw interieurconcept. Reden te meer om dus aan trappen de nodige aandacht te geven in uw ontwerpfase. Anyway dacht er net zo over en maakte daarom ruimte vrij in haar Flagship Store nabij Antwerpen om de moderne trappen van Genico onder de aandacht te brengen.

Moderne trappen op maat

Het Belgische trappenmerk Genico bestaat meer dan 20 jaar en groeide uit tot een ware referentie voor moderne trappen, waarbij innovatieve ontwerpen zoals zwevende trappen gecombineerd worden met kwalitatieve en hedendaagse materialen zoals bijv. Corian. Doordat Anyway en Genico elkaar vaak tegen het lijf lopen bij gezamenlijke klantreferenties, werd uitgezocht of een actieve samenwerking mogelijk was. Als resultaat vindt je vanaf heden een mooi assortiment design trappen van Genico terug in onze Flagship Store te Massenhoven, met als blikvanger een prachtige wit stalen trap bekleed met Corian

Corian® trappen op maat.

Op zoek naar de ultieme design statement in uw woonkamer, dan biedt deze collectie Corian trappen vast een aardig startpunt! Genico was één van de absolute pioniers op vlak van Corian verwerking rond trappen. Ze hebben dan ook de nodige ervaring opgedaan om een pareltje af te leveren met volledig naadloze treden.

Moderne corian trap

Corian® is een Solid Surface materiaal dat volledig naadloos verlijmd kan worden, waardoor uw trap geen zichtbare naden of randen vertoont. Het materiaal is uiterst onderhoudsvriendelijk waardoor de trap dagelijks belopen kan worden met normale schoenen. Een onfortuinlijke kras kan steeds geretoucheerd worden. 

Open trap met zwevende Corian treden

Moderne stalen trappen.

De basis van bijna elke moderne trap wordt gemaakt met staal. Genico biedt evenwel volledige stalen trappen op maat aan waarbij zowel de treden als de trapsstructuur in staal gemaakt worden. Dit kan in brut staal uitgevoerd worden of in een kleur naar wens gelakt worden. Het loopvlak wordt bij voorkeur in Brut staal uitgevoerd omdat dit kleurvast en onderhoudsvriendelijk is. Brut staal zal na verloop van tijd patina krijgen waar vaak gelopen wordt, maar dit geeft net een charmante uitstraling mee aan de trap.

Zwarte stalen open trap op maat

De unieke ‘Blackline’ bloktrap is volledig uitgewerkt in brut staal en beschikt over solide treden. Het massieve karakter maakt de trap nagenoeg geluidloos in gebruik. Met het uitzonderlijke design zijn vele trapopstellingen mogelijk. De trap kan volledig vrijstaand, tussen 2 muren of langs één zijde tegen een muur geplaatst worden. Het zwarte staal wordt volledig brut verwerkt waardoor de trap slijtvast is en kleurvast blijft. Voor een speels accent kan led verlichting in de treden of naast de trap ingebouwd worden.

Moderne massieve stalen trap zwart

Open trappen met zwevende treden.

Ben je op zoek naar een open trap met zwevende treden als architecturaal hoogstandje in je interieur? Genico biedt namelijk een volledige collectie zwevende trappen aan waarvan de treden voorzien kunnen worden van diverse materialen en diktes. Dit gamma open trappen kan zowel in nieuwbouw als verbouwing geplaatst worden. De muur waartegen je de trap wenst te bevestigen, dient wel minimum 14cm dik te zijn en wordt bij voorkeur in volle betonsteen, massief gegoten beton of snelbouw opgebouwd. Praktisch voordeel is de eenvoudige montage, die pas gebeurt in de allerlaatste afwerkingfase van je woning. De zwevende treden worden namelijk gemeten en geplaatst wanneer de ganse muur volledig afgewerkt (gestuct) is, wat de “Wallclimber” van Genico een uiterst flexibel trapconcept maakt.

Moderne zwevende trap met houten treden

De zwevende treden zijn in verschillende materialen af te werken, gaande van het klassiekere hout (eik of wengé) tot modernere varianten zoals staal of Corian. De treden zijn verkrijgbaar in uitvoeringen van 37mm dikte tot 75mm dikte afhankelijk van de gekozen samenstelling. Elke zwevende trede kan tot 300kg gewicht dragen per individuele trede. De dunne zwevende treden van 37mm dik zijn een combinatie van staal en Corian (wit) of brut staal (zwart).

Moderne open trappen met zwevende treden

Informatie over Genico.

Genico is een Belgische fabrikant van design trappen gevestigd te Ruislede. Zij hebben 20 jaar ervaring en richten zich net als Anyway voornamelijk op de particuliere eindklant. Jaarlijks maken ze ongeveer 275 trappen op maat, die volledig in eigen beheer gemeten en geplaatst worden.

Witte stalen trap met Corian treden in de showroom van Anyway Doors