Op zoek naar een glazen deur als eyecatcher in je woonkamer?

Kies voor een innovatieve glazen deur als blikvanger in uw woonkamer.

Tussen inkom en woonkamer wordt vaak voor een glazen deur als eyecatcher gekozen. Naast een mooi accent creëren ze ook lichtinval. Als je in je inkomhal een leuke design trap of vestiairekast hebt staan, dan biedt een doorzichtige glazen deur een handige thermische en akoestische barrière, maar je behoud wel 100% het uitzicht. Kleine ruimten worden ook optisch vergroot met een transparante glazen deur.

Design glazen deur woonkamer

Met mat glazen deuren kan je dan weer een optische afscherming creëren, maar je behoudt toch mooi 80% lichtinval tussen beide ruimten. Anyway Doors biedt een ruim assortiment aan glazen deuren op maat. Alle deuren worden geplaatst zonder inbouwdelen, zodat er niets in de vloer ingebouwd dient te worden!

Mat glazen deur gezuurd glas

Puur maatwerk garandeert een functionele en perfect afsluitende glazen deur:

Elke glazen deur wordt voorzien van een minimalistische omlijsting, waarin het gepatenteerd sluitsysteem van Anyway ingebouwd zit. Hierdoor sluiten ze geluidloos en tochtvrij af. Ook akoestisch presteren ze goed. Elke glazen deur kan naar wens in één richting (90°) of beide richtingen (180°) opendraaien. Met deze functionaliteit creëer je een hoogwaardige glazen pendeldeur. De onzichtbare scharnieren zijn voorzien van een comfortsluiting die de deur makkelijk laat openen en sluiten. De scharnieren worden aan de omlijsting bevestigd zodat de glazen deur zowel links als rechts kan scharnieren ongeacht de gekozen omlijsting. Al deze kenmerken blijven continue aanpasbaar en maken er dus een modulair deurconcept van.

Glazen deuren woonkamer op maat

Er is een ruime keuze aan kozijnen, allen minimalistisch en uitsluitend vervaardigd uit geanodiseerd aluminium. De meest voor de hand liggende is een minimalistisch blokkozijn, dat in een volledig afgewerkte deuropening geplaatst wordt. Dit wordt gemeten en geplaatst nadat alle andere werken voltooid zijn. De wanden en vloeren worden afgewerkt alsof er geen deuren geplaatst zouden worden. Het summum van minimalisme is natuurlijk een glazen deur met volledig onzichtbaar deurkozijn. Dit is beschikbaar maar vraagt de nodige aandacht betreffende het inwerken van dit kozijn. Ook kozijnen met zichtbare deurlijsten zijn beschikbaar voor een verbouwing.

Moderne glazen deur met een minimalistisch kozijn

De verschillende glassoorten:

Een glazen deur wordt meestal gemaakt met 10mm monolithisch gehard glas. Het glas kan naar keuze doorzichtig, mat gezuurd of gezandstraald met een motief inclusief Clearshield coating. De afgeronde glasrand sluit kierloos in de gepatenteerde kunststof aanslagprofielen in het deurkozijn. Dit geheel vormt zowel de sluiting als de positionering van de deur.

Doorzichtig glas:

Doorzichtige glazen deuren worden gemaakt met gehard glas. Gehard glas ondergaat een thermische behandeling in een oven. Hierdoor krijgt het glasvolume een hogere buigtreksterkte en thermische weerstand. Gehard glas is tot 5 maal sterker dan gewoon glas. Bij een breuk, fragmenteert het glas in kleine deeltjes.

Glazen deur op maat in een badkamer met doorzichtig transparant glas

Gezuurd glas:

Een gezuurd glasoppervlak is behandeld met een chemische vloeistof. Deze matteert het glas door er een fijne structuur in te etsen met ondiepe poriën. Het resulteert een eenvoudig te onderhouden oppervlak, zonder verdere nabehandeling. Reinigen kan met alle mogelijke producten behoudens bijtende en schurende. Een kwalitatieve microvezeldoek met water volstaat meestal.

Mat glazen taatsdeur met gezuurd glas

Gezandstraald glas:

Een glazen deur met gezandstraald glas wordt bewerkt, zodat motieven op maat aangebracht kunnen worden. In tegenstelling tot zuren, is dit een artisanaal proces. Het glas van Anyway Doors ondergaat standaard een nabehandeling met een Clearshield coating, waarbij de diepere poriën worden opgevuld. Dit vereenvoudigt onderhoud en reiniging. Om de coating te beschermen, mag u geen detergenten, agressieve of bijtende producten gebruiken. Dit glas veel moeilijker te onderhouden dan gezuurd glas, hiermee moet zeker rekening gehouden worden. Met kinderen in huis is dit glas zelfs volledig af te raden.

Glazen deuren met gezandstraald glas