Uniek taatsdeur systeem wint een Red Dot Award!

Het taatsdeur concept “Room Divider” valt in de prijzen!

Sommigen noemen het een deur. Anyway Doors spreekt van een “Room Divider”. Een taatsdeur van formaat die je dankzij unieke taatsscharnieren monteert zonder inbouwdelen in de vloer. Het plaatsen van dergelijke taatsdeur kan dus zowel in nieuwe gebouwen als in bestaande woningen en kantoren. Ook de jury van de RED DOT is vol lof over het ontwerp en reikt Anyway Doors voor het eerst een Red Dot “Product Design 2015” prijs uit. Een passend verjaardagscadeau voor het bedrijf dat op 1 april 2015 precies 20 jaar oud werd.

Taatsdeuren winnen Red Dot product design 2015

Taatsdeuren draaien om een denkbeeldige verticale as. Met hun immense formaat geven ze je kamer een zekere grandeur. Enige nadeel was dat het scharniersysteem in de vloer moest worden ingebouwd. De unieke 360° taatsscharnier maakt hier een eind aan.

Taatsdeur zonder vloerveer of inbouwdelen…

Weg met die muren. Of het nu op kantoor is of in huis, grote kamers die in elkaar overlopen geven je ruimte. Maar op sommige momenten wil je wat geslotenheid. En dan is de “Room Divider” met zijn 360° pivotscharnier ideaal. Je brengt het scharnier aan zonder inbouwdelen, bovenop de afgewerkte vloer. Het is onzichtbaar in de deur of draaiende wand ingebouwd.

Glazen taatsdeur op maat

Grote taatsdeur met vederlichte bediening…

Of de taatsdeur nu uitgevoerd wordt in aluminium met glas of een “massief” ogend paneel met Resopal Massiv, met de taatsscharnier van ANYWAY doors draai je deuren of wanden tot 150 kg moeiteloos open. In beide richtingen of zoals gewenst, begrensd in één richting. Ook handig is de mechanische comfortsluiting waarmee je de deur of wand vastzet in een positie van 90°. Ideaal om vlot te passeren. De taatsscharnier is instelbaar 90°, 180° of 360° openend.

Glazen taatsdeur modern design

Unieke 360° taatsdeur als een draaimolen…

De verticale as kan in het midden van de taatsdeur of wand zitten, waardoor hij 360° kan draaien. Of, je kunt hem excentrisch plaatsen: met de as buiten het midden. In dat geval bevindt het draaipunt zich op minimaal 250 mm van de rand. Bij deuren breder dan 1.300 mm wordt omwille van de stabiliteit een verhouding van 1/3 aangehouden. Elke taatsdeur wordt volledig op maat gemaakt.

Glazen taatsdeur met transparant glas

Onzichtbare taatsscharnier met eenvoudige montage…

Een taatsdeur mag gerust opvallen. De scharnieren blijven wel best uit het zicht. En dat doen ze, met een inbouwhoogte van maar 40 mm en een breedte van 25 mm worden ze onzichtbaar in het deurpaneel ingewerkt. Je bevestigt de taatsscharnieren op de vloer met 2 bouten en pluggen tot +/- 35 mm diep. De “Room Divider” is dus geschikt voor zowel nieuwbouw als een verbouwing. De montage kan bovenop elke vloer, met of zonder vloerverwarming.

Design taatsdeur op maat zonder vloerveer

Hightech taatsscharnieren = stille techniek

Je verwacht het niet. Maar door de handige sluittechniek gaat ook een grote taatsdeur geluidloos open en dicht. De gepatenteerde techniek in de vorm van een kunststof profiel op het deurblad en een kunststofaanslag in de deuromlijsting garandeert een perfecte afsluiting en positionering van de deur. Elke taatsdeur open je naar wens 90°, 180° of 360°. Zelfs bij 180° of 360° is er een perfecte afsluiting.

Taatsdeuren op maat

Unieke kenmerken:

  • Geen inbouwdelen in de vloer of het plafond
  • Belastbaar tot 150 kg (deuren/wanden tot 5,5m²)
  • Ingebouwde 90°-positionering
  • Compacte montage
  • Met sluittechniek instelbaar 90°/180°/360° openend