Stalen binnendeuren met glas

stalen deuren op maat

Tijdloze stalen binnendeuren met een moderne twist

Met onze populaire "steel look" collectie, creëren we tijdloze blikvangers die in elk interieur tot hun recht komen. Dit modern stalen deuren concept laat zich vederlicht bedienen door het gebruik van zwart geanodiseerd aluminium voor het deurframe en het bijhorende kozijn. Dit licht, sterk en onderhoudsvriendelijk materiaal wordt gecombineerd met een ruim assortiment geharde glassoorten. Zo kan je de deur volledig aanpassen aan de gewenste stijl en omgeving. Populaire keuzes zijn helder glas, zwart gekleurd glas of volledig mat gezuurd glas. Deze glassoorten zijn allemaal zeer onderhoudsvriendelijk. Gezuurd (geëtst) glas is chemisch behandeld en creëert de nodige privacy, maar laat toch 80% van het licht door. 

stalen deur met glas modern

Moderne en eigentijdse materiaalkeuzes

Mat zwart geanodiseerd aluminium vormt is het duurzame grondstofmateriaal voor onze “steel look” collectie. Een uiterst sterk en licht materiaal, dat zowel voor het frame als het gekozen kozijn wordt gebruikt. Qua glas worden diverse 6 en 8mm dikke glassoorten aangeboden. Doorzichtig glas wordt in een normale versie, grijze en Dark Grey uitvoering door ons verwerkt. Voor mat glas is er keuze uit onderhoudsvriendelijk gezuurd glas, in normale uitvoering en een extra klare uitvoering (wit). Ook gekleurde glassoorten komen aan bod in een gezuurde versie, zowel grijs als Dark Grey kunnen mat aangeboden worden. Wens je een motief, tekst of logo op het glas, dan kan dit met gezandstraald glas. Dit glas wordt voorzien van een speciale Clearshield coating voor makkelijker ondehoud. Met kinderen of dieren in huis adviseren we steeds om te kiezen voor helder, gekleurd of gezuurd glas. 

stalen deur met glas

Steel look binnendeuren met innovatieve scharnieren

Elke Anyway deur wordt uitgerust met een hightech scharniersysteem zonder inbouwdelen in de vloer. De onzichtbare scharnier zit volledig ingebouwd in het aluminium deurframe en wordt aan de omlijsting bevestigd. De deur kan keuzeafhankelijk in één (90°) of beide (180°) richtingen openen. De gepatenteerde Anyway sluittechniek laat de deur geluidloos in beide richtingen opendraaien, waarbij ze makkelijk geblokkeerd kan worden naar één draaizijde indien gewenst. Vandaar de naam Anyway, de deur kan zowel van scharnierzijde als draairichting gewisseld worden na montage. Een ingebouwd vergrendelsysteem blokkeert de deur op 90° in geopende stand. 

stalen deur op maat

Zwart minimalistisch aluminium kozijn

Voor een goede akoestische en thermische afdichting, raden wij het gebruik van een kozijn aan. Het compacte “BKO” kozijn (zie BKO) is de populairste keuze en wordt rechtstreeks in je afgewerkte deuropening geplaatst. De gepatenteerde sluiting zorgt voor een goede afdichting en maakt het mogelijk de deur in 1 (90°) of beide draairichtingen (180°) te openen. De sluittechniek die zowel op het deurframe als in het kozijn ingebouwd zit, werkt zonder een klassieke klink, magneetsluiting of andere slotsystemen. Hierdoor kan je de deur vlot en handenvrij gebruiken. Deze technologie zorgt voor de afsluiting rondom het deurpaneel zodat er geen akoestische lek of tochtkier is.

moderne stalen deur zonder kozijn

Stalen binnendeuren zonder kozijn

Onze "steel look" deuren kunnen d.m.v. onze innovatieve taatsscharnieren zonder kozijn geplaatst worden. De unieke taatsscharnier wordt volledig in het deurkader ingebouwd. Elke deur wordt volledig op maat van de deuropening gemaakt en in dit geval wordt de taatsscharnier lokaal bovenop de volledig afgewerkte vloer en het plafond verankerd. Onder en boven de deur zit een spatie (kier) van 12.5mm; links en rechts van het paneel 4 a 5mm. Het aluminium frame wordt onderaan de deur met een borstel uitgerust. Links, rechts en bovenaan blijft altijd een kier aangezien een borstel zou aftekenen op uw geschilderde muren.

Wij adviseren uit praktische overwegingen om in residentiële woningen te werken met het minimale BKO-kozijn (25mm) of een onzichtbaar ingewerkt IBO-kozijn. Indien u een goede akoestische en thermische barrière wenst te creëren, dan is er geen beter afsluitend geheel dan onze minimalistische kozijnen in combinatie met onze gepatenteerde sluittechnologie. U kan de deur handenvrij bedienen en geluidloos openen en sluiten.

stalen taatsdeuren op maat

Maatwerk met design naar keuze

Met onze "steel look" collectie worden zowel normale draaideuren als grote taatsdeuren gemaakt. Het concept kan zowel in nieuwbouw als bestaande woningen toegepast worden aangezien niets in de vloer ingebouwd dient te worden. De compacte scharniertechniek, die volledig in het zwarte aluminium frame van de deur wordt ingebouwd, is ideaal voor montage bovenop reeds afgewerkte vloeren. 

Voor ons assortiment grote taatsdeuren kan u kijkje nemen op onze specifieke productpagina voor steel look taatsdeuren. Deze deuren worden tot 5.5m² groot gemaakt met naar keuze het scharnierpunt op 1/3 of centraal. 

Downloads